Sergej Trofimov (Trofim) – kompozitorius, poetas, dainininkas, ir muzikantas kviečia visus tikros rusiškos muzikos mėgėjus į savo vienintelį pasirodymą Lietuvoje gegužės 12d. Garsus šansonjė Vilniaus publikai pristatys savo naujausias dainas ir laiko patikrintus šlagerius.

Ilgą laiką Sergej Trofimov kurė muziką ir eiles daugeliui garsių Rusijos atlikėjų tarp kurių Vachtang Kikabidzė, Laima Vaikulė, Aleksandr Maršal, Nikolaj Noskov bei grupės „Laskovyj Maj“ ir „Rondo“. Nuo 1991 m. Sergej Trofimov tarnauja cerkvei ir keletai metų atsisako įprasto gyvenimo ritmo atiduodamas visas savo jėgas šventajam tikslui. 1994 m. S.Trofimov nusprendžia pradėti atlikėjo karjerą ir jau tais pačiais metais prisidengęs pseudonimu „Trofim“ išleidžia pirmaja plokštelę „Šiūkšlyno aristokratija“ (Aristokratija pomojki). Atlikėjas iškart užkariauja daugelio melomanų širdis savo iš pirmo žvilgsnio paprastom, bet neįprastai giliom ir artimom kiekvienai širdžiai, dainom. Nuo 2004 m. Sergejaus dainos patenka ir į didžiausių Rusijos ir Rytų Europos muzikinių radijo stočių ir televizijų eterį su gražiausiais savo šlageriais „Maskvos daina“ (Moskovskaja pesnia), „Aš liūdžiu be tavęs“ (Ja skuchaju po tebe) ir „Sniegenos“ (Snegiri). Per paskutinius metus visus įmanomus muzikinius apdovanojimus surinkęs šansono muzikos atlikėjas į savo unikalius koncertus surinkinėja tūkstančius žiūrovų visose šalyse kur gyvena tikros rusiškos muzikos mėgėjai.

Sergej Trofimov apie savo muzika: “Mano šansonas — tai Aleksandro Galičio, Vladimiro Vysockio ir Jurijas Vizboro muzika per dabarties prizmę – tai neturi nieko bendro su žybančiais, netikrais ir vulgariais mūsų dienų dainininkais…“

Sergejaus Trofimovo diskografija:
2009 m. „Aš gyvenu Rusijoje“
2007 m. „Sekantis sustojimas“
2005 m. „Nostalgija“
2004 m. „Vėjas galvoje“
2002 m. „Bard-Avangard“
2001 m. „Šiukšlyno aristokratija 4“
2000 m. „Aš gimstu iš naujo“
2000 m. „Karas ir taika“
1998 m. „Naujienos iš spygliuotos tolumos“
1998 m. „Šiukšlyno aristokratija 3“
1996 m. „Ej, aš gyvenčiau“
1996 m. „Šiukšlyno aristokratija 2“
1995 m. „Šiūkšlyno aristokratija 1“

[GRĮŽTI]