2010 m. vasario 16 d. įvyks paskutinis Alos Pugačiovos koncertas Lietuvoje. Rusijos estrados primadona pasaulinio atsisveikinimo koncertinio turo metu surengs grandiozinį šou, paskutinį kartą dovanodama sostinei savo gražiausias ir laiko patikrintas dainas.

Apie ryškiausią populiarios muzikos žvaigždę Rusija pirma karta išgirdo, kai 16-metė Ala įrašė pirmąją savo dainą „Robot“ (Robotas) valstybinėje radijo stoties studijoje. Jau netrukus jos švarus mecosopranas skambėjo visoje TSSR erdvėje. 1975 metais didžiausiame Rytų Europos festivalyje „Golden Orpheus Award“ (Bulgarija) atlikėja užėmė pirmą vietą, pradėdama savo pasaulinę muzikinę karjerą. Jos laimėjimas 1978 m. Lenkijos festivalyje „Sopot International Song Festival“ atliekant dainą „Vsio mogut koroli“ (Karaliai viską gali) dar labiau sustiprino pozicijas einant muzikos olimpo link. Jau daugiau nei 30 metų Ala Pugačiova visame pasaulyje žinoma kaip žymiausia Rusijos populiariosios muzikos atstovė, išleidusi garso ir vaizdo plokšteles visame pasaulyje, kurių pardavimai viršijo 250 milijonų kopijų. Ala Pugačiova gavo visus įmanomus valstybinius TSSR/Rusijos apdovanojimus už kultūrinį indėlį.

Asmeninis Alos Pugačiovos gyvenimas pastoviai kelia spaudos susidomėjimą, o jos nuotraukos jau keturis dešimtmečius žiba viso pasaulio spaudoje. Pirmasis dainininkės vyras buvo lietuvis Mykolas Orbakas. Su juo atlikėja susilaukė dukters Kristinos, dabar žinomos dainininkės ir aktorės. Antroji atlikėjos santuoka įvyko 1976 m. su Aleksandru Stefanovičiumi (garsus Rusijos kino režisierius), bet praėjus 4 metams jie išsiskyrė. Sekantis Alos vyras (1985 – 1993 m.) – žinomas TSSR prodiuseris Jevgenijus Boldinas. 1994 m. dar vienas pasikeitimas asmeniniame gyvenime – skandalingiausia žvaigždės santuoka su Filipu Kirkorovu, kuri tęsėsi iki 2005 m. Dabartinis jos gyvenimo partneris – humoristas Maksimas Galkinas.

2009 m. kovo 5 d. per specialiai surengtą spaudos konferenciją centrinėje Maskvos agentūroje „RIA Novosti“, atlikėja pareiškė, kad paliks sceną 2010 m. po jubiliejinio pasaulinio koncertinio turo. „Atsisveikindama nebučiuosiu scenos, tiesiog baigsiu koncertinę veiklą kaip dainininkė“, – pasakė Ala.

2010 m. vasario 16 d. Ala Pugačiova paskutinį kartą atliks visas gražiausias savo dainas Lietuvoje. Į „Utenos Pramogų areną“ specialiai primadonos koncertui bus atgabentos unikalios dekoracijos, garso ir apšvietimo technika grandioziniam atsisveikinimo koncertui.

Diskografija:
1976 – Zolotoy Orfey 76
1977 – Zerkalo Dushi
1979 – Arlekino i drugiye
1980 – Podnimis’ nad suetoy
1980 – To li yeshche budet…
1982 – Kak trevozhen etot put’
1985 – Akh, kak hochet’sya zhyt’
1985 – Watch Out
1986 – Schastya v lichnoy zhyzni!
1986 – Prishla i govoryu
1990 – Alla
1991 – Rozhdestvenskiye vstrechi 1990
1992 – Rozhdestvenskiye vstrechi 1991
1995 – Ne delayte mne bol’no, dzhentel’meny
1998 – Da!
2001 – Rechnoy paromshchik
2002 – A byl li mal’chik?
2003 – Zhyvi spokoyno, strana
2008 – Priglasheniye na zakat

Filmai:
1978 – Zhenshchina, kotoraya poet
1981 – Lyubovyu za lyubov’
1984 – Vstrechi s Alloy Pugachevoy
1985 – Prishla i govoryu
1985 – Sezon chudes
1989-2002 – Rozhdestvenskie vstrechi
1995 – Zhdi i pomni menya
2003 – Za dvumya zaytsami

[GRĮŽTI]